Beállítás kezdőlapnak
 
Keresés az archívumban:     
HÍREK       TRIPLEX RÁDIÓ       ADATBÁZIS KATALÓGUS       
Európa | Eurorégió | Gazdaság | Kultúra, oktatás, vallás | Tudomány | Környezetvédelem | Turizmus | Média | Sport | Ifjúság | Egyetemek | Civil szervezetek | Közlekedés | Rendőrségi hírek | Egészség | Önkormányzat | Katasztrófavédelem | Határrendészet

 RMA ALAPÍTVÁNY

Radio:
 SzegedLIVE


Időjárás

 Hőmérséklet: ° CPénzváltás
 
=
 


Határátkelők

Menetrendek

Szótárak

Média

Keresőprogramok

Apróhirdetések


 Átadták az Újkígyóst Szabadkígyóssal összekötő kerékpárutat
  A Szabadkígyóst Újkígyóssal összekötő kerékpárút meglévő nyomvonalon, új pályaszerkezettel, 1500 méternyi szakaszon újult meg. A támogatás teljes összege 580 millió volt, melyből 432.8 millió forintot Szabadkígyós község önkormányzata, 14 millió 500 ezer forintot Békés vármegye Önkormányzati Hivatala, 124 milllió 693 ezer 477 forintot pedig Újkígyós város önkormányzata kapott meg. Az új bicikliút megkönnyíti a helyiek életét, emellett turisztikai szempontból is jelentős szereppel bír. A biciklizés sok mindenben segíti a helyieket többek között a munkába járásban, a rokonlátogatásban, valamint sportolásra, kikapcsolódásra is lehetőséget ad. Magyarországon Békés vármegye az, ahol lakosságarányosan a legnagyobb az 1000 főre jutó kerékpárosok száma. A beruházásnak turisztikai célja is van, azt remélik, hogy a Wenckheim-kerékpárút megközelíthetősége is javulni fog ezáltal. Az, hogy az egész térség bejárható kerékpárral, új lendületet ad az aktív turizmusnak is.
2023.03.30. 06:49
 Folytatódhat a Kétegyháza és Gyula közötti út felújítása
  Nagyon várt útfelújítás utolsó szakaszához érkezett Kétegyháza. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő a közösségi oldalán osztotta meg, hogy hamarosan indul a Kétegyháza és Gyula közötti út 1148 méteres szakaszának a rendbetétele. A nehéz költségvetési helyzet ellenére a szükséges forrás rendelkezésre áll, így indulhat a kivitelezés.
2023.03.30. 06:48
 Orosházán városi Ki Mit Tud?-ot tartottak
  Városi Ki mit tud vetélkedőt rendeztek március 30-án Orosházán a Petőfi Művelődési Központban, ahova 6 és 30 év közötti fiatalok jelentkezését várták, akik szerették volna megmutatni tehetségüket ének, vers és prózamondó, egyéni tánc, hangszeres, csoportos produkció és egyéb kategóriában. A rendezvényre a belépés ingyenes volt. Regisztrációs jegyet a Petőfi Művelődési Központ információs pultjánál személyesen lehetett igényelni.
2023.03.30. 06:47
 Április elseje és hatodika között nem lehet szabadon sétáltatni a kutyákat
  Ebzárlat és legeltetési tilalom lesz érvényben április elsejétől. Az intézkedésre a rókák veszettségének megelőzése érdekében kihelyezett csalétek-vakcina miatt van szükség. Az állat-járványügyi intézkedés hatálya alatt: a tartási helyén minden kutyát elzárva, illetőleg megkötve kell tartani úgy, hogy a kihelyezett csalétek-vakcinával ne érintkezhessen. A kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a korlátozás alól. A települési önkormányzat köteles a szabadon talált, kóbor ebek befogása iránt intézkedni. Az ebzárlat ideje alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni. A jelzett időszakban a legeltetés tilos.
2023.03.30. 06:46
 6 millió 422 ezer a beoltott, 685 az új fertőzött és elhunyt 12 beteg
  A koronavírus ellen beoltottak száma 6 422 137 fő, közülük 6 209 967-en a második, 3 905 166-an a harmadik, 425 156-an pedig már a negyedik oltásukat is megkapták – közölte a múlt heti összesített adatokat ismertetve a Koronavírus Sajtóközpont ma az MTI-vel. A közleményben azt írták: az előző héten 685 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 2 199 146-ra nőtt az azonosított fertőzöttek száma. A múlt héten meghalt 12, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 48 803-ra emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 2 146 003, az aktív fertőzöttek száma pedig 4340-re csökkent. Jelenleg 375 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen. Magyarországon a járvány jelenleg mérsékelten zajlik, ami köszönhető a magas átoltottságnak is. A vírus továbbra is az oltatlanokat veszélyezteti a legjobban, ezért őket továbbra is a vakcina felvételére kérik. A megerősítő oltás felvétele mindenkinek ajánlott, aki négy hónapnál régebben kapta meg az előzőt, írták.
2023.03.29. 10:44
 Kétmillió forint támogatást kaptak a dombegyházi vadászok, akik folyamatosan fejlesztenek
  A Dombegyházi Lévés-Farm Vadásztársaság a Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A jó hírt Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője jelentette be a vadászok és a Dombegyházi Földtulajdonosi Közösség közgyűlésén. A politikus úgy fogalmazott, számára nagyon fontos kis ,,szövetei” egy-egy település életének a civil szerveződések. A vadászoké is ilyen. Fontos, hogy fejlődni tudjanak, gyarapodjanak, közösségeik összetartsanak. A vadásztársaság 26 éve alakult meg. Több mint húsz tagja van. Az elmúlt két évben kétszer is pályáztak s nyertek 7 millió forintot. Vadászházukat folyamatosan korszerűsítik. Ezt a 2 milliós forrást konyhai eszközök beszerzésére nyerték. Van a faluban sok kisebb rendezvény van, esküvők, névadók, közösségi összejövetelek, s itt, a vadászházban van egy 60 főt befogadó terem. Az ehhez kapcsolódó konyhát korszerűsítik ebből a pénzből. Valójában ez a fejlesztés az egész falu javát szolgálja. Evőeszközöket, konyhai gépeket vásárolnak. Varga Lajos polgármester elmondta, a civil szervezetek működése nagyon fontos egy település életében, összefog közösségeket, ahogy ezt teszik a vadászok is Dombegyházon. A rezsitámogatás kapcsán a polgármester emlékeztetett, a rezsiárak növekedése a közvilágításra fordított költségeken is érződik. Míg korábban egy hónapban 400 ezer forintot fizetett ki az önkormányzat erre, most 700 ezret. A különbözet, az a 300 ezer forint, egyéves plusz terhe így megoldódni látszik e támogatással, ami már megérkezett az önkormányzat számlájára.
2023.03.29. 06:51
 „Az online tér hatalma és a családi élet... a XXI. században” című előadás lesz a Szegedi Dóm Látogatóközpontban
  A Mathias Corvinus Collegium szegedi képzési központja március 31-én, pénteken 17 órai kezdettel a Szegedi Dóm Látogatóközpont konferenciatermében rendezi „Az online tér hatalma és a családi élet... a XXI. században” című előadását, melynek meghívott előadója Tari Annamária, pszichoanalitikus, pszichoterapeuta lesz. A díjmentes részvételi regisztrációról a www.facebook.com/Szeged.MCC/ oldalon kérhető bővebb tájékoztatás.
2023.03.29. 06:47
 Állami kitüntetéseket vettek át a Szeged-Csanádi Egyházmegye munkatársai
  Állami kitüntetéseket vettek át a Szeged-Csanádi Egyházmegye munkatársai nemzeti ünnepünk alkalmából. A Karmelita kolostor rendezvénytermében a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést kapta Cserny Szilvia óvodavezető, szaktanácsadó, a Toronyirány hetilap szerkesztője, valamint Ritz Judit, a Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretetszolgálata főigazgatója. A Magyar Érdemrend Tiszti keresztje kitüntetésben részesült Bozóky Imre, a Szeged-Csanádi Egyházmegye jogtanácsosa, Vincze Gábor, a Gál Ferenc Egyetem Egészség- és Szociális Kar dékánja pedig a Magyar Érdemrend Tiszti keresztje Polgári Tagozatát vette át.
2023.03.29. 06:45
 Mezőhegyes külterületén 25 határsértőt találtak a rendőrök egy kisteherautóban
  Embercsempészéssel gyanúsítható litván állampolgárt fogtak el a rendőrök Békés vármegyében. Mezőhegyes külterületén, március 27-én a rendőrök leállítottak egy osztrák honosságú kisteherautót, amelyet egy litván állampolgár vezetett. A jármű raktérében 25 külföldi utazott. Közülük 17-en indiainak, 8-an pedig bangladesi állampolgárnak mondták magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonoságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon, ezért a Battonya Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított ellenük. A tehergépkocsi litván állampolgárságú sofőrjét a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt őrizetbe vette. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.
2023.03.28. 08:36
 
Korábbi híreinkContact Us | Webmaster | Advertise with Us
2003-2021 RMA Regional Media Foundation. All rights reserved.
 Támogatók:

 TriplexRegioNet

 

 Partnerek:

 WETA-2001 Bt.

 Bruxinfo

 Magyar Színházi Portál

 mti_felhasználó

 Magyar Katolikus Rádió

 Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság

 Békés megye összefog

 

 MTI